Udstillere / GÆSTEUDSTILLERE / Flemming Steffensen

Flemming Steffensen

 
 
Naturalistisk nørd
 
 
22 50 54 24
f.steffensen@icloud.com
 
Lad det være sagt med det samme: Jeg er en glad amatør med en fortid som formningslærer og grafisk tilrettelægger og illustrator af skolebøger. Det er først i en sen alder, jeg er begyndt at male ”for alvor”, fordi tiden var alt for optaget af at passe mit lærerjob og samtidig overholde stramme deadlines og imødekomme kundernes behov for mine kreative udfoldelser.
Som det fremgår af mine billeder er jeg ubetinget naturalist, og det vildeste, jeg kan finde på, er at forsøge lidt impressionisme (og jeg holder meget af van Gogh, Monet og Degas). Men jeg falder altid tilbage til det naturalistiske, nærmest supernaturalistiske – det er der, jeg føler mig hjemme – fantasiløs, ideforladt?? tja måske. En anerkendt kunstner, jeg arbejder lidt sammen med, har endda betegnet mig som nørdet! Men når nu det er naturen, der fanger – også når den er voldsom – eller et karakterfuldt ansigt, hvorfor så male noget, der ikke er det, der betog mig?
Mit behov er i første omgang at tilfredstille mig selv ved at komme så tæt på originalen, som jeg kan, og derved fastholde og genkalde den oprindelige oplevelse. Jeg overlader det så helt til beskueren at få den oplevelse – eller mangel på samme – der passer vedkommende.